Monday, November 21, 2011

21/11/2011

malam tadi aku dah fikir dalam2 yang aku akan lupakan kau untuk selamanya....untuk apa aku terus berharap jika hati ngn perasaan kau pada orang lain....
----->19/11/2011 aku msg kau "salam ezamin nnty leh x pulangkan balik sim kad aku" then die balas die suh bagi masa.....die call aku.....malu sngat aku..aku x dapat sembunyikan air mata aku dari die...terus air mata aku jatuh ke pipi...3bulan...aku x dengar suara 2.....malam 2 aku gembira sangat2....walaupun dengar suara die..die cakap die dah berubah..aku x tau samaada die dah berubah betul atau x....aku harap sangat die berubah walaupun perubahan die bukan ngan aku..ngn org lain.... NURYUS EZAMIN BIN RAZALI.....
-----> cara kau cakap x macam dulu..kau masih lagi gunakan no tel aku....aku terharu..kau pun dah ada gf  baru...kau pon hidup dengan cara baru kau....kau lain dengan aku dulu....skng banyak perubahan kat diri kau..aku je x berubah2...aku redha jika kau bukan jodoh aku...aku terima apa yang DIA tentukan untuk aku.....aku terima YAALLAH..walaupon agak perit untuk aku lupakan kau....


AKU PERGI DENGAN PENUH KEGEMBIRAAN DAN AKU PULANG DENGAN PENUH KEDUKAAN DI DADA....


SeLaMAt TinGGaL KuAnTan

Thursday, November 17, 2011

hanya bayangan mu sayang~~

Tiap tahun,bulan,jam,minit,saat aku sentiasa fikirkan diri kau...bayangan kau banyak menghantui diri aku....yahhhh!!!aku mmg dah redha dengan keputusan yang aku buat !!tapi hati aku...kau xmengerti hati aku nie.....aku sayang dan cintakan kau tiap masa...aku mahukan kau!!tapi aku ibarat memanggil bayangan yang xkan aku dapat capai....kau ibarat mimpi aku....amik masa sekejap je untuk cintakan kau..tapi untuk melupakan kau amat perit...dulu aku yakin kau cinta kau...kau cinta mati aku..aku yakin....tapi......huh...cmnie rupanya...kau tinggalkan aku tanpa perasaan..kau pergi jauh dari hidupku....aku perlukan diri kau untuk temankan aku tiap masa....macam dulu..kau tiap masa temankan aku..xkira masa...kau sentiasa ada disisi aku......tapi sekarang saat aku perlukan kau..kau xda dengan aku...saat nie aku mmg perlukan diri kauu..aku rindu kau..aku rindu nak ketawa ngn kau...aku rindu nak nangis same2 ngn kau..aku rindu nak cubit peha kau..aku rindu nak tarik telinga kau....aku rindu sumer 2...aku rindukan kau......hidup aku sunyi...sunyi tanpa kau...dlu selalu aku kongsi ngn kau kisah2 duka aku....sekarang aku nak cite kat sapa.....xtaw nak cite kat sapa...b....bby ingat ag ble kite g kedai makan..b mesti order ns putih ngn daging merah..ngn teh panas..
kau selalu tambah nasi 2pinggan....aku xtaw kenapa aku x boleh terima sumer nie..aku akan berhenti tulis blog nie kalau aku betul2 jumper cinta sejati aaku~~~FULLSTOP~

Friday, November 11, 2011

semangat~~~

YAALLAH............ape dah jadi lah ngn aku nie....aku xtaw napa aku jadi cmnie..perlu ke aku jadi cmnie sebab laki x guna cam ezamin 2....YAALLAH...permudahkanlah aku untuk lupakan die.....kalau lah die tahu...tiap2 hari aku tunggu die.....asal aku nmpak kereta kancil je aku mesti tercari-cari dengan harapan kancil tu milik kau..tapi hampa.semua kancil yang aku lihat kehulu-hilir 2 bukan kereta kancik kau...kalau lah kau tahu......aku sakit bilerr aku g makan kat kedai makan kau kerja dulu.....asal ea kawan-kawan kerjakau pandang aku semacam je..asal....dorang x penah tengok aku.......kalau lah kau tahu....tiap kali aku nak balik umah...bus kolej aku akan lalu kat depan rumah kau...dan tiap kali itu lah aku akan pandang rumah kau dengan mengharapkan aku dapat tgok kau...dapat tengok kau pon jadi lah.....hari nie......dah genap aku ngn kau putus 3 bulan...tapi aku masih x da0pat lupakan kau.....kau bukan yang terbaik untuk aku..tapi kenapa aku xdapat lupakan kau....YAALLAH......mudahkan lah aku untuk lupakan lelaki seperti ezamin...aku sengsara bila aku ingat kat die....aku seperti orang yang gila bayang...gila kat die.....ezamin..kalau kau nak tahu.....tiap kali aku g mana-mana aku ingin sangat lihat wajah kau....kau tahu x betapa aku rindu kat kau setengah mati......mungkin kau x tahu....huhuhuh....ezamin...kau tahu x...lagi sebulan aku nak tinggalkan kuantan....aku sedih sebenarnya nak tinggalkan kuantan....tapi sebaliknya aku mengharapkan aku dapat bina hidup aku semula.....apabila aku di selangor...aku nak lupakan kau..mungkin banyak faktor aku x boleh nak lupakan kau....sebab tiap2 hari aku akan lihat tempat yang sama.tempat yang kau pernak bawak aku..tempat kita first dating...tempat favret kiter berdua.....kan...kau mesti x ingat bende 2 kan..kan..yang kau ingat sekarang awek kau je kan...aku mana kau nak ingat....kau dah lupakan kiter dulu janji apa....aku ingat lagi malam 2..dalam kereta..kau pegang yassin...kau cakap kau xkan curang..tapi sebalikknya..janji kau tinggal janji je ezamin...ezamin...kau x kan ingat semua memori kita kan....tiap kali aku lalu kat parking depan kolej 2....tiap kali 2 aku akan ngat kau hantar aku g kolej,kau amik aku dari kolej....yang paling segar dalam ingatan aku kau bg minyak panas,kau belikan air mineral,kau belikan ubat cirit birit,kau belikan surat khabar untuk aku .....tok subjek madam zimah.....kan...kau ingat x....kenapa aku x boleh lupakan kau......kenapa payah sangat aku nak lupakan kau.....kau memang dah lupakan aku kan...ntah lahhh....ezamin..tolonglahhh padam ingatan aku pada kau......tolong lahhh..sebab kau yang cipta kenangan nie...tolonglah padam kenangan nie....tolong lahh aku merayu pada kau...ezamin....kalau lah aku tau jadi cmnie..aku xkan terima kau tok jadi bf aku.....kalau lah aku tahu aku mengerti penyudah yang tiada noktah...noktah yang tiada kesudahan....
ezamin...kenapalah kau cipta kenangan yang begitu indah untuk aku....kenapa...sehingga aku jadi cmnie.....kenapa......aku sedihhh...aku sedihhhh.....aku sedihhh....ezamin kau seperti bunga rose...cantik pada luar..tapi kau sangat berbisa....

Sunday, October 30, 2011

lampu-lampu-lampu-

lampu bilik aku rosak sian kan...sedih sebab lampu bilik x leh bukak..aku sedih bukan sebab lampu bilik xleh bukak or ape...aku sedih sebab dlu lampu bilik aku pernah terbakar,then Ezamin lah tolong aku tukarkan lampu.aku ingat ag malam 2,pas je beli lampu kat A1..terus die g umah sku, dia pasang lampu 2.dia panjat kotak tV..napa lah setiap perbuatan,setiap bayangan b ader ngn org ea??

Monday, October 3, 2011

gile~~

harinie penat sangat..walaupon 1 kelas je..aku tetap penat sangat..xtaw napa...ermm final nak dekat..huh..tapi aku still ag ngn pangai aku mase sem 1..ntah lahhh...hhihihih..haa..sekarang nie aku cuba bahagiakan diri aku..yela..kan nak finall..aku cuba lupakan EZAMIN dengan menerima FIKRI..tapi susah sangat aku nak biasakan diri aku dengan die......hati aku still lagi kat ezamin....pe aku nie...aku x patut kot mainkan perasaan die...huh...die selalu tanya kenapa aku terima die...Fikiran aku kosong sangat..xtaw nak bg jawapan apa..xkan lah aku nak cakap aku terima die sebab aku nak lupakan ezamin..oH!!!xmungkin semudah itu...ermm...walaupon aku ngn die...tapi perasaan aku...fikiran aku masih teringat ezamin..masih lagi dengan ezamin...kenapalah aku x boleh nak lupakan ezamin....ermm aku cuba cintakan die..sayangkan dia....tapi x semudah itu...x semudah...hati aku kosong...ZERO!!!hati aku untuk ezamin....segalanya ezamin.....ermm ntahlah...tiap2 hari aku STALK Fb die......tiap saat...aku tgok gambar die....ermm..ntah lahh..setiap kali aku tengok gambar die...aku ase nak nngis sngat..aku pon xtahu kenapa....huh

B ingat lagi x??

-B..b ingat lagi x mula2 kita kenal dlu..kita selalu WC kan...huhuhuh..seronok sangat kan b..happy je bby ase time 2...b...b ngat ag x???kiter makan Big Apple kat tepi pantai...hihh..romantiknye....bby sumbat gak dalam mulut b sampai b muakk..hihih..best lah b..bby nak ulang alik b detik 2...hihihh..syokkk nyelah.huhuh...
-B ingat lagi x ???malam 2 kiter makan berdua kat tanjung lumpur....kiter order udang sambal,sotong tepung,tomyam n kangkung...b suaappp bby...hehhehe..bby nak saat 2...huhuhuhuh
-B..b ngat ag x??malam 2 kiter g FunFair..huhuuh..b cakap b teringin nak naik bende pusing2 2..bby xnak..tapi b ajak gak..hiih..bby naikk gak..YAALLAH bla bende 2 pusing je...pening sangat pale...hihihihih...b ngat x 2???kiter gelak2 same2..ihihih
-B...b ngat x ??kiter tgok wayang same2....B gelakk kuat sangat..Bby happy ble tgok b happy....
-B....b ngat x ??B penah dukung bby kat TC..law pon bby gemok,,,b sanggup gendong bby..mesti sbb bby cakap kat b sebb bby teringin kan..hihih..thnks B..
-B...b ngat x???1st time B bawak bby g umah mak ayah b.....hihihihh...bby maloo ngat hari 2...dah lah ngn selekeh nye..hahhaha...dah la bby baru alik dari KL..ngn muka penat nye..b jahat kan..huhuh..tapi bby bahagia b..hihiihh....
-B.....b ngat x ptg 2...ermm time bby kerja kat satay zul 2..bby cakap bby rindu b...ermm tetibe ptg 2 ..b muncul..hihhih..gembiranya b...huhuhuhuh.....
-B ngat x malam valentine 2???b cakap b x dapat alik..pastu time bby ngah mara2 trun bawah sebab nak ambil air tetibe B muncul pan bby....heeeeeee~~~bby gembira ngat b....huhuhuh..b nakal ea...huhuh
-B ngat x??b selalu sabar kan layan kerenah bby..huhuhuhh..b sabar ngn apa yang bby nak....mana bby nak g..huhuhuh...
-B....b ngat x time tiap2 malam kiter dating...b ske citer macam2...bby ske dengar citer b..huhuhuh
-B ......b penah pgg yassin kan yang b x penah nak tggalkan bby..tapi napa b tbggalkan bby gak??huhuh
-B...b ngat x ??malam 2 kat padang kemunting?b ajar bby bawak kete.....eeeee sweeetnye b..huhuhu
-B..bby nak mintak maaf sebb tipoo b...ari 2 time exam bby cakap ph bby ilang..tapi sebenarnye kawan bby yang sorokkan..huhuh..B belikan bby 1 phone samsung...walaupon pH 2 x mahal...tapi bby hargai b...
-B...b ngat x???kiter saloo kan makan kat sumira..hihiihh..
-B....fawret b teh o ngn daging masak merah kan..huuhuhuh
-B...Dlu kan b saloo anta bby g terminal ble bby nak alik KL..b ngat ag x??penah ritu..B nangis sebb bby nak alik KL...uhuhuhuh
-B...b ske nngis...bby x boleh tgok b nngis..nnty bby nngis sekali..b tahu kan...
-B...b ngat ag x??bby sakit perut..pastu b belikan ubat ngn minyak panass..bby sayang b...
-B..law pon bby xske teman b lepak ngn dak2 audio b...xmakne bby x sayang b..bby sayang b sngat...cuma bby penat lahh nak tggu b berjam2 lepak...
-B...b nie kuat jelez kan..hihihih....
-B...by ske tgok b ble b senyum....b nmpak maniss sangat b..huhuuhuh...
-B....b ngat x?bby ske tarik idung b time jerawat tumbuh kat idung b...huhuuhh
.............dlu insan nie lah yang penah bahaagiakan aku..kini..... :(

Wednesday, September 28, 2011

photoshoot :)

hahhahahaah...semlam kira2 jam 6 petang aku,lai,iqa n fira g esplanet tanjung api tok tangkap gambor suasana petang....hasilnyeeee perggghhhh terbaikk lah..sangat cantik dan sangat puas aty lah..huhuhuhuh...ermm best sangat tangkap gambor...huhuh...macam2 skill aku wat...dari berdiri,bersila lak..hahhahaha..dari bersila menonggeng lak....dari menonggeng terbaring lak..hahha...mmg best lah tangkap gambar nie..hahhaha..suasana yang cantik,....YAALLAH sungguh indah ciptaan kau....sungguh sempurna tiada cacat dan cela....cantik sungguh....secantik-cantik alam yang DIA cipta.....aku sempat melihat juga beberapa photographer tangkap gambar-gambar kat sana...pastu sempat lak aku tanyer sorang ancle nie...apa beza landscape ngn seascape....hahha....uncle 2 cakap samerr je...huhuh..pe la aku ne..nmpak sangat aku x blaja......'bukan aku x blaja,,aku nak tahu je lahhh..'hahahhahaha....ermm aku tangkap 2 suasana berbeza...kat teluk intan....then kat kuantan..hahahha..jauhh kan..huhuhuhuh...ermmnie lah hasil yang aku bangga kan sangat tu...huhuhuh  :)


majlis raya IKIP

wahh..meriahh sangat majlis raya ikip sem nie....dengar citerr IKIP habiskan RM100 ribu untuk majlis ini..banyak makanan yang dihidangkan sedap2 belaka sumerr....ader nasi impit,lemang,sate,ABC,cendol,kuih muih,kek-kek dan macam2 lagi..memang terbaik lahh IKIP..huhuh..meriahh sangat ngn kawan2 aku yang gilerrr2 ag.hahha..memang best sangat2...hahhaha....ermm hari nie suasana best sangat2...sumerr kai baju raya..ader gak yang x kai baju raya..tapi suasanan 2 still nmpak gakk...comeyyyy sangat2..huhuh..sem nie insyaALLAH sem akhir aku.....huuhuhuh.....mmg 5 bintang lah tok IKIP..hihihih....

crazycrazycrazy

YAALLAH.......biler lah aku nak habis blaja kat sini....YAALLAH betapa besarnye dugaan yang kau berikan kat aku!!!Kekadang aku x paham tentang perasaan aku...Aku benci kau! sbb kau...sebab janji-janji kau aku menderita kat sini....Ezamin....aku ngat ag janji-janji kau...
1)kau cakap kau nak berubah....kau xnak jadi cam dlu
2)kau cakap kau sayang aku sepenuh aty kau
3)kau cakap kau cintakan aku
4)kau cakap aku nie nyawa kau
apa nie sumerr nie ....tahu x..tadi kan....aku g taman gelora.....aku ternampak bayangan kau lambai-lambai aku dari kedai yang kau kerja...YAALLAH sampai aku tersenyum sendiri lihat detik bahagia 2..
EZAMIN......dulu aku sentiasa menunggu dan menunggu kau...aku menunggu kau macam org gila...ibarat menunggu buah yang xkan ggur dari pokok..ibarat mengharapkan impian menjadi kenyataan...ibarat mengharapkan sesuatu yang x mungkin untuk aku miliki.......ermmm.....huh..Ezamin....dlu setiap hari khamis je...aku selalu happy..sebab kau akan alik dari temerloh....huh...ezamin......kau seorng lelaki yang mudah menangis....kau mudah terasa hati...kau menangis bila aku mara kau...kau lembut sangat dari segi luaran..mungkin ini lakonan kau kat aku....hakikatnya.....kau seorng yang panas baran..kau lelaki dayus sebab sanggup nak pukul aku...apa 2......kau ibarat bersembunyi di sebalik topeng...huh...

Saturday, September 24, 2011

cinta aku yang x kesampaian~~


Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri
Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi
Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri
Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Beribu sesalanku…

sia-sia sangat kan aku~~habiskan masa aku sem 3-sem 5...   (*.<)



sumpah aku rindoooo kau~~

................aku rindoo die....................
wehhhhh..napa lah sy x leh lupa awak....kenapa ea..tadi saya g TC ngn kawan2...tetibe tingat kat awak...tingat time sy nak tolak awak dalam pantai,time awak dukung sy,time sambut besday awak,awak ingat x dulu ite lagi kenangan kiter nie...skng nie sakit sngat hati saya tgok status awak sumerr sal die...sumer sal gf baru awak..saya sedih ngat awak...sedih...saya cuba untuk bencikan diri awak..makin saya benci kat awak makin sakit wak aty saya...hmmm..ntah lahh...sakit awak..awak ase awak ingat x kenangan kiter???mengkin x kot..awak xkan ingat sumerr nie sebab awak dah nampak die kat depan mata awak..kan..hanya die...hanya die...awk.....senang kan cinta awak g kat pompan lain..padahal saya kat sini giler sebab awak....awak tahu x...ader sorang laki nie..die mintak kapel ngn saya.....hati saya kuat menolakk die....sbb nye....satu,saya xnak kapel ngn die sbb saya nak lupakan awak,sbb kedua,saya nye otak still tingat awak,tingat kenangan kiter....ermm ntah lah..saya ase x sggup nak duakan awak...ermmm tadi ader status..."jangan bodohkan diri sebab laki" ermm..pe awak saya....ermm saya bodoh kan sbb still tingat kat awak...awak tahu x...hati saya lau bleh xnak saya tingat kat awak....saya xnak aty saya sakit ag..tapi perasaan ,kenangan wat saya tingat kat awak...hati saya cukup benci kat awak..benci awakkkkkk sangat...huhuh..
kenangan yang x akan kembali!!


Thursday, September 22, 2011

kali terakhir~~~

Ehemmm!!!!hari nie bosan lah....selalunya hari nie aku tgah tunggu die (NURYUS EZAMIN) balik dari temerloh..selalunya malam ni kiteorg akan keluar...g jejalan kuantan..huhuh seronokknya...tapi 2 dlu lahhh...skng dah x ag..hahha..skng nie aku SINGLE.....ermm bagi aku CINTA laki nie sumerr palsu..yelah...dorang nie pandaii berjanji je...berjanji macam2 n x reti nak tunaikan....90% lelaki semuanya mudah curang dalam bercinta...10% jeee yang setia n bleh cayerr..bla lah aku nak dapat dalam 10% tu..hee~~~kalau lah aku dapat undurkan alik masa...aku nak undurkan masa aku xnak kenal ngn lelaki bernama NURYUS EZAMIN....die tu dah buatkan aty aku patah n aku x percaya kat laki   :)
tempat yang dalam gambar nie....tiap2 ary aku lalu...isnin-khamis aku lalu tok g kelas..huhuh..sedih x sedih law lalu tempat yang bnyak kenangan aku ngn die....Ohhhh Kuantan....ermm nie tempat last aku jumper ngn die....ermm pagi tu dalam pukul 9 pagi...aku nekad gak g umah die sbb aderr pompan nie cakap yang die couple ngn ex Bf aku....ermm aku nekad gak..aku pinjam motor fira..aku g umah die...pastu aku suhh die jelaskan kat aku...aperr sumer nie..die x dapat jelaskan sumerr..sedihh..ermm yang keluar dari mulut die "die sayang aku"tapiii apa bukti...apa buktinya...xda bukti an..an..ermm..ntah lahhh..aku mintak die keluarkan sumerr hp die..aku x sgke...die upenye guna 2 telefon.....die ada sim kad maxis..aku bodoh aku x tahu yang die kai 2 sim kad...napa lah aku caya die sangat2....aku bodoh kan...aku amik 2,2 simkad 2 aku stat motor aku g...pas tu die kejar aku semata nak amik sim kad 2..yaALLAH sakitnya hati aku.....die sanggup nak pukul kau sebab sim kad..aku xtahu apa isi kandungan dalam simkad 2..upenye.....huh..aku sedih ngat...
die sggup nak pukul aku kot...pakai helmet...aku ary 2 aku dah macam org bodoh...aku melutut,aku merayu,aku menangis......bodoh kan aku..bodoh sangat2..hahhaha...tapi 2 dlu...bodoh kan..nie pengajaran wat diri aku.....sampai skng aku terasa sangat2
huhuh....

Tuesday, September 20, 2011

sumernye berubah bila kau berubah~~

awak..malam nie saya stress sangat...saya teringat awak..saya jelez taw x awak....saya jelez ngn org lain yang wat relation kat fb..dorng kekal..tapi saya ngn awak???  :(  awak...ramai tanyer taw sal hubungan kiter...ramai tanyer "awak...betul ke awak dah putus ngn nuryus ezamin"napa dorng tnyerr??pelik ke bla saya putus ngn awak???huhuh
saya............
TIME AKU STILL KAPEL NGN DIE!!TIME AKU PUTUS NGN DIE!!
DIE ADD AKU ALIK!!!

terus dan terus begini

sebulan setengah dah awok tinggalkan saya..tapi sikit pon saya x pernah lupakan awak..awak tahu x..kekadang saya benci kat awak......ntah lah awak..tiap kali saya lalu ket seven eleven kubang buaya kat kedai burger 2 saya mesti teringatkan awak....teringat kenangan-kenangan kita...awak...napa susah untuk saya lupakan kenangan-kenangan yang awak beri kat saya 2??susah sangat..malam 2....kat teluk cempedak..saya dah buang gambar awak yang ada dalam domppet saya...saya buang kat laut supaya kenangan awak ngn saya pergi jauh2..tapi kenangan 2 x pernah pergi...sentiasa menganggu idup saya wak..kenapa wak...mungkin sebab saya terlalu cintakan awak sepenuh hati saya....awak..saya nak awak tahu..saya benci awak...tapi sbb kenangan nie saya mula teringat kat awak..sume tempat kat kuantan nie mengingatkan saya pada awak...lepas saya habis belajar nie..saya dah xnak datang kuantan dah...saya x nak hati saya sakit...saya sakit awak...ermm..awak...law awak nak tahu....saya bahagia tanpa awak...tapi saya hilang tempat bergantung..sebelom nie hanya awak tempat saya bergantung...tempat saya luahkan segalanya..sekarang...saya dah xda kawan nak saya luahkan citer sedih saya..saya dah xda kawan nak dengar citer mengarut saya..saya dah xda kawan nak layan kerenah saya yang suka merempan nie...hanya awak je tahan ngn kerenah saya....:(    awak....saya x harap pon hubungan kita kembali cm dlu...tapi saya nak awak hargai saya....:(

Friday, September 9, 2011

tetibe.....

tetibe je aku tingat kat die....aku tingat time die dukung aku kat Teluk Cempedak malam 2..huhuh..ermm malam 2 an malam valentine...die cakap die x alik.aku punyerr lah sakit aty...bla aku turun bawah je...nak amik air malam 2 ngn lai....pastu die muncul pan aku..YAALLAH bahagia nya aku x terkira..malam 2....aku bahagia ngn die...kiteorg g TC..malam 2 die bawak kawan die... :(
wehh akulah manusia paling bahagia time 2..huhu...ermm g TC jejalan amik angin sumerrr..huhuhu...ermm pastu nak alik 2 die gendong aku kat belakang die......hahhaha..die snggup angkat aku laupun berat....pas die jatuh pon die teruskan angkat aku..hahhahahhah....ermmm....thnks bg aku kenangan yang manis nie..tapi kini x ag..kau da xda di sisi aku........

Thursday, September 8, 2011

harini...090911 genap 1tahun 3bulan aku ngn die~~

harini kan genap aku ngn die..2 pon law kiteorg kekal lah...ermm ntah lah....2,3 ari ni aku asyik nmpak die je..dah sebulan die tinggalkan aku tok pompan lain...tapi aku bodoh kan..still tggu die..still nngis sal die ble tingat kat die..tadi aku lalu kat tempat kiteorg 1st datingtempat kiteorg dating kat bawah pokok besar kat kerusi..huhuhu..ermm aku lalu kat tempat die teman aku beli burger ary2...ermm aku lalu kat tempat die tggu aku time 1st jumper,aku lalu pan umah die....aku lalu semua tempat yang mengingatkan aku sal die...napa susah ngat aku nak  luper die...napa susah ngat...ermm.mungkin kenangan-kenangan yang bertimbun nie kot...ermm asal aku nmpak kete kancil putih je....mesti aku ingat die..napa lah aku nie..padahal die dah xnak aku..napa aku still terhegeh2 kat die..kenapa...luperkan die !!!kau mulakan idopp baru...aku tryyy..try tok luperr die...tapi napa lah susah ngat..napa lah susah ngat aku nak luperr die..ea..huhuh....ermm..

Sunday, July 24, 2011

aku sedih sangat 24.julai.2011

dia....dia..dia....dia lah insan yang penah dlu aku sanjung dan die jugalah insan sekarang yang aku benci...aku x sangka perangai die cm 2....sanggup plak die nak p***** aku...kau mmg jantan D****........kau x guner..kau siksa jiwa aku..kau buat aku merana kau buat masa depan aku gelap..kau buat aku semangat aku hilang..thnks lah wehhh..kau dah wat semangat aku hilang./..hilang sangat tok aku teruskan hidup nie.....aku nak makan nsi pon aku x lalu...sbb kau...aku mmg betul2 xsgke perangai kau..kau insan yang dlu pnah aku syg...penah aku cinta..tapi kau khianati cinta aku nie.....aku menyesal la weyhhhhh..aku menyesal sbb cintakan kau sepenuh aty aku...bodoh kan aku..ya...aku mmg pompan paling bodoh dalam dunia nie...sbb aku sayang kau..kau x nampak ke aku sayang kan kau!!!kau x nampk ke  b****...wehhh....kau mmg lelaki x gune..kau buat semangat aku hilang..hilang semangat aku..macam mana aku nak kembalikan semangat aku nie wehhh..aku dah xda semangat nak buat ape2 pon.......ermmm kau gilErrrr..kau sakitkan jiwa aku....

Friday, May 6, 2011

selamat hari ibu mama~~


Duhai Bonda
Bagai kerdipan lilin yang berkilau, bercahaya
Menggantikan mentari terangi malam nan gelita
Membakar diri pun membeikan cahaya
Membiar diri musnah terlebur
Korban segalanya penuh rela
Biar dimamah arus usia
Tidak pernah kenal derita
Bagai sungai kasih yang mengalir
Tiada penghentiannya, tak bertebing
Duhai ibunda kaulah anugerah istimewa
Berkorban jiwa raga redahi hidup nan mencabar
Berusaha dan sabar dalam mengharungi derita
Hidupmu penuh ranjau meniti kepayahan yang tiada kesudahan
Tidak sekali mengharapkan dibalasi permata
Cukup engkau rasa bahagia
Lihat anak-anakmu berjaya
Kau penawar hati duka
Walau hatimu terluka
Engkau ibu engkaulah bapa
Pabila ayah tiada
Hanya Tuhan saja yang dapat membalas jasamu
Kerana Tuhan saja yang tahu penderitaanmu
Wahai bonda
MAMA......
selamat hari ibu........terima kasih sebab dah lahirkan azi ngn adik2 kat dalam dunia nie....mama azi syg ngat kat mama..law bleh nak mama ada kat sisi je...tapi apa leh buat.....azi kene belajar jauh dari mama..dari kecik sampai lah umur 18 tahun azi x pernah jauh ngn mama..huhuh..skng je azi jauh ngn mama..azi akan usahakan segulung diploma tok mama...segulung diploma mama..huhuhuh...ijazah nanti la plak..huhuhuhu..ermm mama...tadi kan azi call mama...mama cakap mama xnak hadiah apa-apa kan??mama nak azi dapat 3. pointer kan sem ni...azi akan usakan kan tok mama...sebab azi sygkan mama..mama banyak berkorban tok azi ngn adik2..terima kasih mama...azi mintak maaf sebab ari ibu ni azi x bleh nak bg apa2 kat mama...sbb azi xda duit...duit nak makan pon mintak ayah ngn mama..huhuh..insyALLAH mama...azi dah kerja nnti azi belikan mama hadiah besar yeee..huhuhuh.SELAMAT HARI IBU UNTUK MARIAYATON BTE MAD HASHIM....sYg MaMa!!

cara2 korang nak luperr eX korang..nie ada beberapa tips...try k..

  •          Jangan kurungkan diri keseorangan dalam bilik.
  • ·         Busy kan diri dengan kerja dan aktiviti luar
  • ·         Banyakkan mase dengan keluarga dan rakan2 yang rapat
  • ·         Jangan bercerita kisah2 sedih yang anda lalui dengan orang ketiga, buat releks jer
  • ·         Kuatkan hati, banyak dekat diri dengan tuhan.
  • ·         Deleted terus nombor telephone die, kalo boleh tukar nombor terus
  • ·         Delete jugak semua pic dalam laptop, atau ape saja kenangan yg ada.
  • ·         Segala pemberian die even sehelai benang, pulangkan kepada si pemberi.
  • ·         Boleh berkawan dengan mane2 boy, tp jangan main perasaan.bahaya.

Monday, May 2, 2011

i wanna a break up~~~

Disatu malam yang dingin...jam tepat menunjukkan 8.30 malam...2 may 2011...
Perempuan : aku nak putus...aku dah x tahan idup ngn ko!!(sambil meraung)
Lelaki : sepanjang masa meminta maaf dan minta si perempuan memahami dia...
Perempuan : kalu hubungan kite berterusan macamni serupa aku xda couple!!!aku nak putus!!(sepanjang perbualan melalui telefon merayu meminta putus)
dan akhirnya perempuan itu mematikan talian.....lelaki itu call berulang kali.tapi tidak diendahkan...
aku gila....ya..aku da jadi gila sebab lelaki itu...tapi nasib lah baik aku ada kawan2 yang sentiasa disisi...
aku sedih...dan panggilan terakhir itu si lelaki memesan kepada kawan sebilik aku...(kata permpuan itu lagi)
pesanan lelaki -menyuruh rakannya itu menjaga si perempuan itu.....aku buntu...aku xtaw nak wat apa lagi..aku cuba berubah.tapi aku tidak ada sokongan..macmmana aku nak berubah...walaupon aku berubah pada mata kau!!!aku masih seperti dulu!!ya!!aku masih seperti dulu......aku mahu kan kau seperti dulu....seperti dulu..tetapi itu adalah mustahil kan???kan???keluh perempuan itu lagi..huh...
AKU NAK PUTUS...
AKU DAH XNAK ADA PAPE NGN KAU!!!
KAU SIKSA JIWA AKU!!

Saturday, April 23, 2011

23 april 2011..surprise to u sygg..n happy besday..

23 april 2011....
jam 8.40
lokasi kat Teluk Cempedak Kuantan..
telur tahun lepas punyerrr.....
tepung pon tahun lepas punyerr..
hahhahah...sorry if mara aw...hihihihh...
ermm pape pon appy besday b...love o so much...
ahhahahahha..kiterr same umur lah b skng...hahhha..
awakk 19...saya pon 19 gak.huhuhuh..lom masuk 20 ag..
hihihihi
(pasan muderr)
huhuhuhuh....23411 lai ngn kak iqa nyer cadangan lah.....
dorng suh wat g2...hhihihihih...tq aw korang sbb tolong bagi 
idea kat aku..huhuhuh....ermm aku xnak lah sambut berdua je..
bosan kot...
huhuuh..tq gak kat taufiq sebab join kali..n antar kiteorg 
g tC...huhuhuhuh....tQ aw korang sumerrr..
tq gak kat abg epy sebab bg idea tok tulis ucapan kat atas
kek 2.......atas kek 2 berbunyi
"B LOVE U SO MUCH"
eeeuuuwwww..hahahahha..jiwangg kot..
hahhahahaha..
sogan den...huhuhuhuhuh.....
pape pon kek nie tok b yang tercinta..huhuhuhuhuhuh
arap b appy lah semalam aw...huhuhuhuh....
agak2 apa ea azam b???hohohoh...
???????????????????????????????????????????????????

Saturday, April 16, 2011

wah...jadual final da kuar..study x ag..pe la nakk jadi..:P

tarikh
subjek
catatan
13.5.2011
Writing for tv
Boleh bla arr subjek nie…
14.5.2011
Media law
Boleh bla..tapi  xtaw sir bani berkat ke x..huuh..:)
18.5.2011
Current issues & media
Ok jep..:)
20.5.2011
Public relation&public design
Ok…pD mmg best..;P
21.5.2011
internet
Ermm okie2 je..
24.5.2011
mandarin
fuHH!!!xtaw nak ckp..;p


NI JADUAL FINAL EXAM AKU TOK SEM 4...
ERmm aku dah nak final....13hb mei nih...aduhhh da la x da prepair apa2 pon..
cmner lah nak masuk dewan exam nie...waduh2..otakku JEM sudaaa..
hahhahawawaw...emmm so aku kene la study kuat tok dapatkan result yang baguss tok sem ni..
huhuhuh..ermm da sem 4 ni...pointer kene naikkan gak,..hahahhaha...ermmm cuak2
aku nie cuak..tapi  malas nak study..pe la nak jadi an..an..huhuuh..bosan meyh...huhuh..
AZZIEERA LAWAN MALAS..LAWAN SYAITAN..
STUDY MOLEK2...HUUH..:p

Friday, April 15, 2011

perempuaN yAng cakap kuat(mulut bising)


ermm olla!!!hari ni hari jumaat..bosan ngat dok umah...huhuhuh..xtaw nak wat apa...nak g bando....malas...hahahhahha..ermm senang citerr dok umah jela...hahhaha..ermm YA!!!!mmg aku cakap kuat..YA!!!mmg aku mult bising..YA!!!mmg volume aku cakap 100%...hahhah..so!!!ermm..dah mmg pangai aku camnie..nak wat cmner...law malooo...xpayah laaa kuar ngn aku....hoohohoh...ermm mmg lah ciri2 wanita cakap slow..lemah lembut..tapi payah arr aku nak ubah pangai aku ni....ermm..so....for the conclusionye.....cewaaahhh...siap berconclusion ag...haahha..."jadi diri sendiri"huhuhuh...
aku appy n bahagis ngn diri aku sendiri..huhuhuh..:)

Thursday, April 14, 2011

pHotoshoot tok sem depan...


Sem depan aku ada amik photo communication....
so aku kene lah carik model tok aku jadikan model 
tok subjek aku...huhuhuh...
ermm...aku berhajat....cewAaahHHH!!!
berhajat..law ada rezeki...n allah s.w.t izinkan
aku nak photoshoot model dalam air,...
dalam kolam swimming pool pon
da cantik....huhuhu..
ni planning jela....tapi mmg hajat nak
buat cam 2...baru napak unik kat situ....uhuhuhuhuh...
xsabar nak tggu sem depan..
ahhahahhaha..
yahooooooooooo....

rindooo die...

Di dalam hatimu
Tlah aku temukan
Arti kebahagian

Bersama dirimu
Aku merasa berarti

Sanggupkah dirimu
Untuk bertahan
Hingga waktu tak berjalan

Mencintaiku
Walau bintangku tak terang

[*]
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini

Betapa hidupku takkan pernah sama
Bila kau tinggalkan ku
Tetaplah disini saling memiliki
Selama-lamanya

[**]
Cintailah aku sepenuh hati
Ooo... tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Tiada arti semua bila kau pergi

Genggamlah tangganku dan peluklah diriku
Saatku jatuh nanti menangis sepi

aku rindu die sangat......

Dia yang ku cinta
tak ada lagi di sisiku
saat ku butuh

Sayang dengarkanlah
bukan mauku tinggalkanmu
yakinlah cinta kita
tak terbatas ruang waktu

Korus
Ku ingin kembali (akupun begitu) seperti dulu lagi
selalu bersama, selalu berdua
jangan sedih sayang (ku ingat padamu)
ku pasti kembali, takkan lama lagi
ku pasti akan kembali

Tuhan mengapa dia
harus terpisah dariku
sungguh ku rindu

Maaf maafkan aku
akupun ingin bersamamu
tak kuasa ku menahan
rasa ini menyiksaku

repeat korus

(ku ingin kembali seperti dulu lagi
selalu bersama, selalu berdua
jangan sedih sayang, ku pasti kembali
tak akan lama lagi
)

Wednesday, April 13, 2011

Jerawat oh jerawat......biler lah kau nak pergi...

dah 3 tahun dah jerawat ni x mau ilang2....aduh...!!!jelez nye lah tgok mukerr orang yang licin2...cantik je..muker aku nie..hahahah.....hahahha..mgkin takdir kot...tapi aku tetap bersyukur...huhuhuh....bak kata kawan aku kene g new york skin care kot baru ok...hahah...aku cakap mahal kot...then kawan aku cakap...tapi die ok lah...huhuhuhuh...ermm then last2 aku cakap tunggu kerja LAH!!baru boleh g..hahhaha..xsabar lak nak kerja...nak buat muker bagi cantik ngn licin....huhuhhuhuhuhuh....

Perigi 7&temple kai di serendah selangor

Ermm kat sini aku nak tunjuk kat korang sumer tentang tempat menarik kat serendah..mesti ramai yang x tahu kan serendah kat mna..hahha..serendah kat selangor lah...kat hulu selangor...huhuhuh...ermm kat serendah ni banyak tempat menarik taw....cume x di perkenalkan kepada umum je...hahahha..law diperkenalkan mesti serendah dikenali ramai...uuuuhuhuhuh....tempat menarik yang lain pulak kat temple kai...temple kai ni tempat mandi taw...huhuuh..best......dekat je ngn umah aku..huhuhuhu...ermm...best aw tempat ni..korang try arr g..huhuhuh.,..tenang je taw...hehehhe..ermm kat perigi 7 ni ada 7 perigi...zaman dahulu ceritanya macamni..meh aku nak citer..huhuhuh...ermm ada 7 orang puteri,salah sorang dari puteri ni terjatuh kat dalam perigi 2..so akak2 die pon terjun sekali..huuhuh..cam 2 arr yang aku dengar..huhuhuh....mals nak citerr banyak...korang rase arr sendiri..huhuhu....ni ada gambar2 nya..huhuh....












Isu tentang RADIOACTIVE di Gebeng

-“Persoalannya, jika proses menapis tanah jarang (rare earth) ini tidak memberi kesan kepada kesihatan penduduk, kenapa ia dilombong di Mount Weld, Australia dan tidak sahaja ia diproses di Perth? Kenapa perlu pindahkan ke Gebeng, Kuantan melepasi 2,500 km jauh jaraknya?,”
- Ada banyak produk yang mengandungi bahan radioaktif seperti jangka suhu, bateri, minyak berplumbum, tali pinggang dan bahan kosmetik seperti krim muka. 
- Begitupun, ada juga radioaktif yang digunakan sebagai bahan perubahan. Contohnya radium digunakan untuk merawat kanser yang pejal (radiasi radium secara kerap mampu memusnahkan tisu tumor dalam badan pesakit). Fungsi asasnya sebagai pemusnah sel digunakan untuk kebaikan dan kemajuan sejagat.

Malah, rencana keluaran Wikipedia, The Free Encyclopedia pernah mengisahkan kesengsaraan rakyat negara Jepun berdepan dengan pencemaran bahan radioaktif yang bermula pada 1950. 

Toyama, sebuah bandar kecil di Pulau Honshu, di Chubu, menyimpan sejarah hitam apabila diserang sejenis penyakit ganjil akibat pencemaran kadmium dalam sistem perairan.

Kadmium yang sering digunakan sebagai bahan saduran dan bahan utama pembuatan bateri, adalah sisa sampingan toksik berpunca dari aktiviti perlombongan sebuah syarikat yang melombong perak, plumbum, zink dan kuprum untuk kegunaan industri. 

Namun, sikap tidak bertanggungjawab Kamioka Mines, syarikat yang membekalkan bahan mentah berkenaan meninggalkan kesan amat menyedihkan kepada masyarakat desa ini.

Penyakit ‘Itai-Itai’, sejenis penyakit yang menyebabkan badan pesakit menjadi lemah akibat keracunan kadmium yang menyerang sendi dan tulang belakang selain membantutkan fungsi buah pinggang sebagai penapis bahan asing dan asid sebelum masuk ke dalam saluran darah.
- Cuba kita lihat Jepun, sekarang masyarakat mereka menderita akibat radiasi yang tersebar. makanan dan minuman di Jepun turut di cemari dengan kesan radiasi.. adakah ini tidak mencukupi untuk membuka mata Kerajaan Pusat dan sekutu-sekutu yang mempertahan kan Projek ini. Ingat la, Program Nuklear ini mempetaruhkan NYAWA RAKYAT
Jangan lah kamu mencampakan diri kamu ke dalam kebinasaan... gunakan konsep HIJAU. kerana nak kejar kemajuan... sanggup gadai nyawa. jangan ambil risiko kalau melibatkan nyawa. Allah jadikan alam ni dah cukup cantik... nak diikutkan pengambilan minyak dari dalam tanah pun boleh mengubah ekologi... fizikal, struktur tanah dan memudahkan gempa berlaku. bayangkan berjuta-juta tong minyak dikeluarkan. ruang dalam tanah dikosongkan. akibatnya bumi menjadi longgar... sayangilah bumi kita.

Kerajaan China yang mempunyai teknologi tahap gila pun sudah stop projek nuklear mereka buat sementara waktu. Tetapi, kita masih boleh kata loji nuklear tidak berbahaya. 

Gila hebat teknologi kita? Agak-agaklah. Cermin tingkap Proton tak boleh nak settle, lagikan nak buat bendalah cenggini.
Pelik australia sendiri pun taknak buat kat tempat dia (negara dia 16 x besar dari kita) kita plak terhegeh2 nak bagi tanah untuk radioaktif tu duduk he he kelakar. Terbesar pulak tu tak salah dalam dunia ke dalam asia. Hebat2 saya setuju kata geoffrey tang siapa yang setuju tu duduklah dekat2 situ barulah betul. Saya tak nafikan pembagunan tapi tengoklah pembagunan tu dulu ini kalau sampai ada radioaktif tak perlu lah. Ke Malaysia ni dah takde pelabur nak masuk tu yang meracau tu sampai entah apa2 pelaburan dia ambik. BN BN apa yang ko nak buat kat negara ku ini.....emmm
jika jejantas boleh kepong retak, bumbung stadium boleh runtuh, mahkamah dan parlimen boleh bocor bila hujan.boleh keK'jaan jamin loji radioaktif di Gebeng tak bahaya.
Bagi jamin sgt kan kerajaan ni...ok mcm ni...keluarkan notis bertulis yang mengatakan,"jikalau berlaku ape2 yg melibatkan radioactive ini or project ni pada penduduk sekitar, kerajaan on the spot bayar RM100juta pada setiap seorg penduduk sekeliling area 2 n tanggung semua kos rawatan penduduk yg sakit akibat project ni tanpa perbicaraan di mahkamah tentang kesahihan puncanya"..ha kerajaan nak sgt bg jaminan, ade berani buat mcm ni?
Orang Malaysia bina stadium pun bleh roboh inikan loji nuklear..
1MALAYSIA...., RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN... 1MALAYSIA.... Ini salah satu apa yg kerajaan buat untuk mendahulukan rakyat.... tak kan x faham lagi.... fahami juga ayat ini sedalam-dalam nyer...Ongkili berkata langkah-langkah keselamatan akan dan sentiasa diambil untuk MERENDAHKAN lagi kemungkinan bahaya sinaran dan pencemaran dari sisa tersebut mengikut amalan konsep ALARA (As low as reasonably achieveable-Paling rendah mengikut budi bicara yang boleh dicapai). MERENDAH TU MERUJUK KEPADA APA EK? apakah itu bermakna memang risiko bahaya sinaran X tu ader kan....
selamat? apa jaminan? tahukah kalau kilang ini lepaskn sisa2nya ke sungai2>pihak berkuasa jaga kilang itu 24jam kah? pikir2kan laaa semua.
- Datuk Bung Moktar Radin (BN-Kinabatangan) berkata, cadangan membina loji nuklear di negara ini tidak boleh diterima dengan begitu mudah, tetapi juga tidak boleh ditolak tanpa meneliti, mengkaji dan berbincang secara terperinci bagaimana negara dapat menjana tenaga elektrik tanpa sumber baru pada masa depan.