Monday, January 31, 2011

adik-adik aku yang aku sayunK.....


ni mira faridah
ni adik aku yang no 2...
ngn die arr aku salu bertekak...
bergaduh........gaduh kasar lak 2...
main tarik2 rambut...hhhehehhe..
tapi ble aku alik kuantan..tetibe lak teringat
kat die..hehheh..
rindu ngat nak gaduh ngn die...
huhuhuhh.....mish u...
ni nuruljannah...
uhuhuhuh...adik aku no 3...die ni nakal
ket...kasar..hehehhe..tapi baikk...
mintak apa2 senng bg..hehehhe...ni lah kalau
gaduh ngn adik aku no 4 2....
ganassss.hehhehe..xtaw nak cakp camner...
hehheeheh...isk3....nakal tol..hhehhe
indoo kat nunun taw.hehhehehe

ni adik aku..muhamad azhar..
kiteorng panggil mamat je....
die ni lagi arr..nakal lain macam..
ngn kakak pon kkdg xnak mngalah...so kakak lah
kene mngalah..
hehehehhe....
kakak kan.....
ermmm...biase org cakap law adik beradik
bnyak perempuan..and adik last
laki..adik kite 2 akan jadi lembut....
betoLL ke???
tapi asal adik aku ni ganass tol..hehhehehe
mamat...o..mamat...



Sunday, January 30, 2011

malam pertama kita di dlm
.....
(bca shingga abis)

Satu hal sebagai bahan renungan Kita...
Tuk merenungkan indahnya malam pertama
Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawi semata
Bukan malam pertama masuk ke peraduanAdam Dan Hawa

Justeru malam pertama perkawinan kita dengan Sang Maut
Sebuah malam yang meninggalkan isak tangis sanak saudara

Hari itu... mem pelai sangat dimanjakan
Mandipun...harus dimandikan
Seluruh badan Kita terbuka....
Tak ada sehelai benangpun menutupinya. .
Tak ada sedikitpun rasa malu...
Seluruh badan digosok dan dibersihkan
Kotoran dari lubang hidung dan anus dikeluarkan
Bahkan lubang-lubang itupun ditutupi kapas putih...

Itulah sosok Kita....
Itulah jasad Kita waktu itu

Setelah dimandikan.. ,
Kitapun dipakaikan gaun cantik berwarna putih
Kain itu ...jarang orang memakainya..
Karena sangat terkenal bernama Kafan
Wangian ditaburkan kebaju Kita...
Bahagian kepala.., badan. .., dan kaki diikatkan
Tataplah.... tataplah. ..itulah wajah Kita
Keranda pelaminan... langsung disiapkan
Pengantin bersanding sendirian...

Mempelai diarak keliling kampung yang dihadiri tetangga
Menuju istana keabadian sebagai simbol asal usul
Kita diiringi langkah longlai seluruh keluarga
Serta rasa haru para handai taulan
Gamelan syahdu bersyairkan adzan dan kalimah Dzikir
Akad nikahnya bacaan talkin....
Berwalikan liang lahat..
Saksi-saksinya nisan-nisan. . yang telah tib a duluan
Siraman air mawar.. pengantar akhir kerinduan
Dan akhirnya.... tiba masa pengantin..
Menunggu dan ditinggal sendirian,
Tuk mempertanggungjawab kan seluruh langkah kehidupan

Malam pertama yang indah atau meresahkan..
Ditemani rayap-rayap dan cacing tanah
Di kamar bertilamkan tanah..

Dan ketika 7 langkah telah pergi.....
Sang Malaikat lalu bertanya.
Kita tak tahu apakah akan memperoleh Nikmat Kubur...
Ataukah Kita akan memperoleh Siksa Kubur.....
Kita tak tahu...Dan tak seorangpun yang tahu....

''Malam Pertama Kita''


Saturday, January 29, 2011

mewarnakan kuku tanpa mengunakan pewarna kuku....

salam...hye.....korang nak try x 1 bende ni...aku nak share kat korang sumer....huhuhuhh...korang pebah x dgar warna kuku tanpa menggunakan pewarna kuku....law korang guna ni leh bawak solat taw...hehhehe...law korang kai pewarna kuku yang kat kedai 2 korang xleh bawak solat....sebab korang kene bersihkan dulu....huhuh..panjng toi aku cite ni.......ermm meh aku ajor kan korang cara nya...
step 1 :korang sediakan bahan2 nya...bahannya adalah sabun mandi,sirap(bg yang mahu kukunya berwarna merah) dan kapur...
step 2: korang ambil sabun mandi 2 korang kikis ket kai pisau...then letak lam cawan..
step 3:korang campurkan sirap n kapur..korang kacau hingga sebati..hahhahahha..sebati la sangat..huhuhuhuhuhuh..
step 4:then korang pakai kat kuku...try arr babe..cantik taw..hehhehehehe

cinta hati ku.....

Cinta tak selalu indah, tapi cinta adalah keindahan
Cinta tak sekedar saling mengungkapkan, tapi juga diperjuangkan
Cinta tak selalu memiliki, tapi cinta adalah rasa memiliki
Cinta bukan masa lalu  saat ini  atau masa depan,  tapi masa lalu   saat ini  dan masa depan adalah  cinta
Cinta tak akan sakit, karena sakit adalah bagian dari cinta
Cinta bagian dari keluarga, karena keluarga adalah bagian dari cinta, cintailah keluargamu…
sayangi lah keluarga kita selagi mereka masih ada dan selagi merela boleh bernafas.....

koleksi2 tudung

ahahahhahahha....salam....
mesti ramai kan nak tahu n nak blaja cara2 pakai shawl..hehhehe..
korang try arr pakai shawl cara ni....huhuuh
SELAMAT MENCUBA!!!















korang dah try ke???try arrr.....msti napak lagi ayu..
hehhehe..selamat mencuba....

Thursday, January 20, 2011

azam tahun baru....2011

azam aku....tahun baru ni nak diet...hehehhee..yela...da 20 kan...xske arrr badan aku camni....apa aku pakai sume x kene...payah lak 2 nak cari saiz...free size kompem aku x muat....hehehhe.....mak pon saloo gak bising....gemuk2...huhuhuh...xske arrr...so azm aku tahun ni nak trunkan skett berat badan....dari 60kg nak ke 50..huhuh....ramai cakap aku ni x gemukk...tapi berisi je....ermmm tapi aku tetap x ske....

ermmm azam aku ag aku nak idup lebih baik dari sebelom2 ni...aku xnak mnyusahkan org dah....aku nak dikari...yela da 20 tahun kan,...walaupon lama ag aku mencecah usia 2 tapi anggp jelah aku da 20...hehehhe....aku ni nak diet......tapi x terdiet2....pemalas..hehehe.....nak diet....tapi ntah arrr..uhuhuhuh...azam mende nyeeeerrr arrr,,,huhuhuh...ermmm tapi aku akan usaha..hehehhehe...