Saturday, April 23, 2011

23 april 2011..surprise to u sygg..n happy besday..

23 april 2011....
jam 8.40
lokasi kat Teluk Cempedak Kuantan..
telur tahun lepas punyerrr.....
tepung pon tahun lepas punyerr..
hahhahah...sorry if mara aw...hihihihh...
ermm pape pon appy besday b...love o so much...
ahhahahahha..kiterr same umur lah b skng...hahhha..
awakk 19...saya pon 19 gak.huhuhuh..lom masuk 20 ag..
hihihihi
(pasan muderr)
huhuhuhuh....23411 lai ngn kak iqa nyer cadangan lah.....
dorng suh wat g2...hhihihihih...tq aw korang sbb tolong bagi 
idea kat aku..huhuhuh....ermm aku xnak lah sambut berdua je..
bosan kot...
huhuuh..tq gak kat taufiq sebab join kali..n antar kiteorg 
g tC...huhuhuhuh....tQ aw korang sumerrr..
tq gak kat abg epy sebab bg idea tok tulis ucapan kat atas
kek 2.......atas kek 2 berbunyi
"B LOVE U SO MUCH"
eeeuuuwwww..hahahahha..jiwangg kot..
hahhahahaha..
sogan den...huhuhuhuhuh.....
pape pon kek nie tok b yang tercinta..huhuhuhuhuhuh
arap b appy lah semalam aw...huhuhuhuh....
agak2 apa ea azam b???hohohoh...
???????????????????????????????????????????????????

Saturday, April 16, 2011

wah...jadual final da kuar..study x ag..pe la nakk jadi..:P

tarikh
subjek
catatan
13.5.2011
Writing for tv
Boleh bla arr subjek nie…
14.5.2011
Media law
Boleh bla..tapi  xtaw sir bani berkat ke x..huuh..:)
18.5.2011
Current issues & media
Ok jep..:)
20.5.2011
Public relation&public design
Ok…pD mmg best..;P
21.5.2011
internet
Ermm okie2 je..
24.5.2011
mandarin
fuHH!!!xtaw nak ckp..;p


NI JADUAL FINAL EXAM AKU TOK SEM 4...
ERmm aku dah nak final....13hb mei nih...aduhhh da la x da prepair apa2 pon..
cmner lah nak masuk dewan exam nie...waduh2..otakku JEM sudaaa..
hahhahawawaw...emmm so aku kene la study kuat tok dapatkan result yang baguss tok sem ni..
huhuhuh..ermm da sem 4 ni...pointer kene naikkan gak,..hahahhaha...ermmm cuak2
aku nie cuak..tapi  malas nak study..pe la nak jadi an..an..huhuuh..bosan meyh...huhuh..
AZZIEERA LAWAN MALAS..LAWAN SYAITAN..
STUDY MOLEK2...HUUH..:p

Friday, April 15, 2011

perempuaN yAng cakap kuat(mulut bising)


ermm olla!!!hari ni hari jumaat..bosan ngat dok umah...huhuhuh..xtaw nak wat apa...nak g bando....malas...hahahhahha..ermm senang citerr dok umah jela...hahhaha..ermm YA!!!!mmg aku cakap kuat..YA!!!mmg aku mult bising..YA!!!mmg volume aku cakap 100%...hahhah..so!!!ermm..dah mmg pangai aku camnie..nak wat cmner...law malooo...xpayah laaa kuar ngn aku....hoohohoh...ermm mmg lah ciri2 wanita cakap slow..lemah lembut..tapi payah arr aku nak ubah pangai aku ni....ermm..so....for the conclusionye.....cewaaahhh...siap berconclusion ag...haahha..."jadi diri sendiri"huhuhuh...
aku appy n bahagis ngn diri aku sendiri..huhuhuh..:)

Thursday, April 14, 2011

pHotoshoot tok sem depan...


Sem depan aku ada amik photo communication....
so aku kene lah carik model tok aku jadikan model 
tok subjek aku...huhuhuh...
ermm...aku berhajat....cewAaahHHH!!!
berhajat..law ada rezeki...n allah s.w.t izinkan
aku nak photoshoot model dalam air,...
dalam kolam swimming pool pon
da cantik....huhuhu..
ni planning jela....tapi mmg hajat nak
buat cam 2...baru napak unik kat situ....uhuhuhuhuh...
xsabar nak tggu sem depan..
ahhahahhaha..
yahooooooooooo....

rindooo die...

Di dalam hatimu
Tlah aku temukan
Arti kebahagian

Bersama dirimu
Aku merasa berarti

Sanggupkah dirimu
Untuk bertahan
Hingga waktu tak berjalan

Mencintaiku
Walau bintangku tak terang

[*]
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini

Betapa hidupku takkan pernah sama
Bila kau tinggalkan ku
Tetaplah disini saling memiliki
Selama-lamanya

[**]
Cintailah aku sepenuh hati
Ooo... tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Tiada arti semua bila kau pergi

Genggamlah tangganku dan peluklah diriku
Saatku jatuh nanti menangis sepi

aku rindu die sangat......

Dia yang ku cinta
tak ada lagi di sisiku
saat ku butuh

Sayang dengarkanlah
bukan mauku tinggalkanmu
yakinlah cinta kita
tak terbatas ruang waktu

Korus
Ku ingin kembali (akupun begitu) seperti dulu lagi
selalu bersama, selalu berdua
jangan sedih sayang (ku ingat padamu)
ku pasti kembali, takkan lama lagi
ku pasti akan kembali

Tuhan mengapa dia
harus terpisah dariku
sungguh ku rindu

Maaf maafkan aku
akupun ingin bersamamu
tak kuasa ku menahan
rasa ini menyiksaku

repeat korus

(ku ingin kembali seperti dulu lagi
selalu bersama, selalu berdua
jangan sedih sayang, ku pasti kembali
tak akan lama lagi
)

Wednesday, April 13, 2011

Jerawat oh jerawat......biler lah kau nak pergi...

dah 3 tahun dah jerawat ni x mau ilang2....aduh...!!!jelez nye lah tgok mukerr orang yang licin2...cantik je..muker aku nie..hahahah.....hahahha..mgkin takdir kot...tapi aku tetap bersyukur...huhuhuh....bak kata kawan aku kene g new york skin care kot baru ok...hahah...aku cakap mahal kot...then kawan aku cakap...tapi die ok lah...huhuhuhuh...ermm then last2 aku cakap tunggu kerja LAH!!baru boleh g..hahhaha..xsabar lak nak kerja...nak buat muker bagi cantik ngn licin....huhuhhuhuhuhuh....

Perigi 7&temple kai di serendah selangor

Ermm kat sini aku nak tunjuk kat korang sumer tentang tempat menarik kat serendah..mesti ramai yang x tahu kan serendah kat mna..hahha..serendah kat selangor lah...kat hulu selangor...huhuhuh...ermm kat serendah ni banyak tempat menarik taw....cume x di perkenalkan kepada umum je...hahahha..law diperkenalkan mesti serendah dikenali ramai...uuuuhuhuhuh....tempat menarik yang lain pulak kat temple kai...temple kai ni tempat mandi taw...huhuuh..best......dekat je ngn umah aku..huhuhuhu...ermm...best aw tempat ni..korang try arr g..huhuhuh.,..tenang je taw...hehehhe..ermm kat perigi 7 ni ada 7 perigi...zaman dahulu ceritanya macamni..meh aku nak citer..huhuhuh...ermm ada 7 orang puteri,salah sorang dari puteri ni terjatuh kat dalam perigi 2..so akak2 die pon terjun sekali..huuhuh..cam 2 arr yang aku dengar..huhuhuh....mals nak citerr banyak...korang rase arr sendiri..huhuhu....ni ada gambar2 nya..huhuh....












Isu tentang RADIOACTIVE di Gebeng

-“Persoalannya, jika proses menapis tanah jarang (rare earth) ini tidak memberi kesan kepada kesihatan penduduk, kenapa ia dilombong di Mount Weld, Australia dan tidak sahaja ia diproses di Perth? Kenapa perlu pindahkan ke Gebeng, Kuantan melepasi 2,500 km jauh jaraknya?,”
- Ada banyak produk yang mengandungi bahan radioaktif seperti jangka suhu, bateri, minyak berplumbum, tali pinggang dan bahan kosmetik seperti krim muka. 
- Begitupun, ada juga radioaktif yang digunakan sebagai bahan perubahan. Contohnya radium digunakan untuk merawat kanser yang pejal (radiasi radium secara kerap mampu memusnahkan tisu tumor dalam badan pesakit). Fungsi asasnya sebagai pemusnah sel digunakan untuk kebaikan dan kemajuan sejagat.

Malah, rencana keluaran Wikipedia, The Free Encyclopedia pernah mengisahkan kesengsaraan rakyat negara Jepun berdepan dengan pencemaran bahan radioaktif yang bermula pada 1950. 

Toyama, sebuah bandar kecil di Pulau Honshu, di Chubu, menyimpan sejarah hitam apabila diserang sejenis penyakit ganjil akibat pencemaran kadmium dalam sistem perairan.

Kadmium yang sering digunakan sebagai bahan saduran dan bahan utama pembuatan bateri, adalah sisa sampingan toksik berpunca dari aktiviti perlombongan sebuah syarikat yang melombong perak, plumbum, zink dan kuprum untuk kegunaan industri. 

Namun, sikap tidak bertanggungjawab Kamioka Mines, syarikat yang membekalkan bahan mentah berkenaan meninggalkan kesan amat menyedihkan kepada masyarakat desa ini.

Penyakit ‘Itai-Itai’, sejenis penyakit yang menyebabkan badan pesakit menjadi lemah akibat keracunan kadmium yang menyerang sendi dan tulang belakang selain membantutkan fungsi buah pinggang sebagai penapis bahan asing dan asid sebelum masuk ke dalam saluran darah.
- Cuba kita lihat Jepun, sekarang masyarakat mereka menderita akibat radiasi yang tersebar. makanan dan minuman di Jepun turut di cemari dengan kesan radiasi.. adakah ini tidak mencukupi untuk membuka mata Kerajaan Pusat dan sekutu-sekutu yang mempertahan kan Projek ini. Ingat la, Program Nuklear ini mempetaruhkan NYAWA RAKYAT
Jangan lah kamu mencampakan diri kamu ke dalam kebinasaan... gunakan konsep HIJAU. kerana nak kejar kemajuan... sanggup gadai nyawa. jangan ambil risiko kalau melibatkan nyawa. Allah jadikan alam ni dah cukup cantik... nak diikutkan pengambilan minyak dari dalam tanah pun boleh mengubah ekologi... fizikal, struktur tanah dan memudahkan gempa berlaku. bayangkan berjuta-juta tong minyak dikeluarkan. ruang dalam tanah dikosongkan. akibatnya bumi menjadi longgar... sayangilah bumi kita.

Kerajaan China yang mempunyai teknologi tahap gila pun sudah stop projek nuklear mereka buat sementara waktu. Tetapi, kita masih boleh kata loji nuklear tidak berbahaya. 

Gila hebat teknologi kita? Agak-agaklah. Cermin tingkap Proton tak boleh nak settle, lagikan nak buat bendalah cenggini.
Pelik australia sendiri pun taknak buat kat tempat dia (negara dia 16 x besar dari kita) kita plak terhegeh2 nak bagi tanah untuk radioaktif tu duduk he he kelakar. Terbesar pulak tu tak salah dalam dunia ke dalam asia. Hebat2 saya setuju kata geoffrey tang siapa yang setuju tu duduklah dekat2 situ barulah betul. Saya tak nafikan pembagunan tapi tengoklah pembagunan tu dulu ini kalau sampai ada radioaktif tak perlu lah. Ke Malaysia ni dah takde pelabur nak masuk tu yang meracau tu sampai entah apa2 pelaburan dia ambik. BN BN apa yang ko nak buat kat negara ku ini.....emmm
jika jejantas boleh kepong retak, bumbung stadium boleh runtuh, mahkamah dan parlimen boleh bocor bila hujan.boleh keK'jaan jamin loji radioaktif di Gebeng tak bahaya.
Bagi jamin sgt kan kerajaan ni...ok mcm ni...keluarkan notis bertulis yang mengatakan,"jikalau berlaku ape2 yg melibatkan radioactive ini or project ni pada penduduk sekitar, kerajaan on the spot bayar RM100juta pada setiap seorg penduduk sekeliling area 2 n tanggung semua kos rawatan penduduk yg sakit akibat project ni tanpa perbicaraan di mahkamah tentang kesahihan puncanya"..ha kerajaan nak sgt bg jaminan, ade berani buat mcm ni?
Orang Malaysia bina stadium pun bleh roboh inikan loji nuklear..
1MALAYSIA...., RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN... 1MALAYSIA.... Ini salah satu apa yg kerajaan buat untuk mendahulukan rakyat.... tak kan x faham lagi.... fahami juga ayat ini sedalam-dalam nyer...Ongkili berkata langkah-langkah keselamatan akan dan sentiasa diambil untuk MERENDAHKAN lagi kemungkinan bahaya sinaran dan pencemaran dari sisa tersebut mengikut amalan konsep ALARA (As low as reasonably achieveable-Paling rendah mengikut budi bicara yang boleh dicapai). MERENDAH TU MERUJUK KEPADA APA EK? apakah itu bermakna memang risiko bahaya sinaran X tu ader kan....
selamat? apa jaminan? tahukah kalau kilang ini lepaskn sisa2nya ke sungai2>pihak berkuasa jaga kilang itu 24jam kah? pikir2kan laaa semua.
- Datuk Bung Moktar Radin (BN-Kinabatangan) berkata, cadangan membina loji nuklear di negara ini tidak boleh diterima dengan begitu mudah, tetapi juga tidak boleh ditolak tanpa meneliti, mengkaji dan berbincang secara terperinci bagaimana negara dapat menjana tenaga elektrik tanpa sumber baru pada masa depan.

how to make money with nuffnang

NAR
SLUG:”How to make money with Nuffnang”

Nuffnang is a programme make money such as programme the rest namely based on to Pay Per Click concept or advertising such as Google Adsense, Bidvertiser and a few PPC programme others. In nowadays many which uses nuffnang as additional income to those like open computer and online.

CPC (Cost per click)

* Your Earning are predicated click visitor you to your advertisement… This advertisement always have hit 12 midnight and 12 day… 4-6 o'clock in the afternoon have  also…

CPM (Buffered earnings)

* this Earning was to blogger that have unique visitor that maintain 200+ per day… This Earning where advertiser going to deal with Nuffnang party to hire site in your blog by according to number unique visitor you…
* Celcom impressed by your blog and want to rent for 200 UV per day for a week… So every -day day start hit 12 midnight this  advertisement will be appearing in your blog and will be lost when your UV hitting 200 UV on that day…
* This advertising always take place as long as 1 weeks…
* Ifthere is visitor that click this advertisement you will also get earnings for CPC to this advertisement automatically… It will be calculated if advertisement that click exceeding 0.2% from your BE total value…
* If not earning to that CPC will burn…

Advertorials

* this is earnings that very advance in Nuffnang… Earning nice was something that confidential where those who secure earning this cannot me reveal value earnings they…
* Format earnings this on the other hand is where if there is Advertiser that impressed by your blog and you have UV number that high so they will advertising to you…
* the Cara is you required to write 1 post on their latest product or on website they…
* this Earnings most income the value reason can become hundreds one post and perhaps become thousands one post…
* For getting this advertisement you necessary have UV that very high in one day and have content blog which attracts… (UV not sure plaque how many per day)
* For the example advertisement advertorials nice you can look post on Jip ban in Beautifulnara blog and Hanis Zalikha… [Source:Advertising Types in Nuffnang by Blur]
*We cannot expect to gain any local advertisers trusts within one week. Usually, we put our little Nuffnang blue banner to gauge our traffic and Nuffnang marketing staffs will bring these figures to the potential advertisers to show them our blog stats. So, if you just join a month or two, those figures won’t be stabilised and hence, we cannot impress any advertisers. I have joined Nuffnang since they started the company, which is over a year ago.
* Local advertisers are not only very demanding, they are very judgmental, critical, fussy, annoying, irritating and more. They have never ventured into blog advertising and therefore, they have nothing to use as a benchmark. So, they expect the sky. Moreover, the marketing staffs (of the advertisers) are not familiar with search engine optimisation and instead, focus on branding. So, our blog is our image. Many advertisers turned my blog down because they just hate my obnoxious style of blogging. I do not care and will never bend down. In fact, sometimes, Nuffnang need to negotiate with the advertiser and I to come to an agreement. I sometimes refused to accept because of principle matters.
*The main money is made from advertorials. Advertorials are paid posts, Malaysian styles. Unlike overseas paid posts, our local advertisers practically watch us with eagle eyes and they pick and choose the blogs they like. There are thousands and thousands of bloggers in Malaysia. How then do we breakthrough to gain the attention of the local advertisers? Well, if you notice, only a few ‘veteran’ bloggers get the main piece of the pie. Nuffnang’s staffs do try to promote newer blogs but the local advertisers keep sticking to the selected few. For example, I have some pretty good blogs which cover women topics, foods, entertainment and even this blog which ranks highly on make money topics. But NO advertisers want to give me an advertorial. So, you see? It is not easy. I find it frustrating and I do feel for those newer bloggers who are forever ignored. But that’s our local advertisers for you. Anyway, I am sure with time, they will begin to spread their horizon and change their approach, i.e. utilising smaller blogs.
*There are two types of codes on Nuffnang. In fact, there is a new feature launched by Nuffnang recently (more about that when I understand how it works). One is the ‘one code, fits all’. You will see ads on your site but those are paid only when someone clicks on it (CPC). Income is low. Meanwhile, I am using the more ‘lansi’ (egoistic) type which is the cost per thousand (CPM) banner. Either the advertiser buy up the space for the week, or I don’t earn a thing. Most weeks, I go without earning anything. In fact, on my smaller blogs I go for months without earning anything. But when I do get banners, it pays anything between RM200 per week to RM3.80 per week, depending on our bands which is the clusters of traffic.
*To make money with Nuffnang, we have to stop comparing it with Google Adsense or banner ads. To make money with Nuffnang, we have to bear with the little blue banner that probably won’t make us money until we establish good traffic, a blog image and reputation. It is ‘just leave it there’ or ‘forget about it’. And no, if you cannot make money with Nuffnang, you cannot make money with any other local advertising network. If you do, it is just a spurt. A gimmick, if I may say so. I notice that the aforementioned blog did try another local advertising network but as of now, I do not see anymore local ads banner.