Monday, February 13, 2012

Datuk Chef Haji Ismail Ahmad

time aku interview datuk chef nie....beliau seorang yang baik dan ramah....beliau mudah untuk didekati...beliau sangat ramah dengan semua orang....sebab itu lah beliau sangat dikenali dengan keramahan beliau....Datuk Chef Haji Ismail sentiasa mengamalkan makanan yang sihat dan sedap...bagi beliau "mula segar,hidang segar"
beliau memiliki sebuah restoran di bangsar..iaitu restoran REBUNG yang bertemakan masakan melayu.....seperti kata pepatah "tak lapuk dek hujan,x lekang dek panas" yelaaa,,,,,zaman sekarang nie masakan melayu semakin dilupai  kerana kehadiran Makanan barat....sekarang pun kebanyakkan ibu bapa semuaya sangat sibuk dengan kehidupan masing2,jadi kurangnya perhatian terhadap makanan anak2, anak2 sekarang pon kurang mengenali makanan melayu,ulam ulaman,makanan datuk nenek moyang kita.......
di REBUNG para pelanggan pasti puas hati kerana semua masakan yang dihidangkan semuanya masakan kampung......JOM LAHHH SEMUAAA KITA SERBUUU RESTORAN REBUNG!!!

No comments:

Post a Comment